пʼятниця, 13 травня 2022 р.

 16 травня

Понеділок

Я досліджую світ

Тема:"Україна і світ(продовження)"


Пам’ятник козакам в Австрії

«Ми пам’ятаємо і знаємо, хто такі козаки. Вони були відважними і швидкими», — кажуть австрійці про встановлений у Відні пам’ятник козакам. Саме волелюбні українські захисники у далекому 1683 році звільнили столицю Австрії від військ Османської імперії.

Троє козаків з шаблями та свічками — робота київського майстра Володимира Чепелика. А стелу для меморіалу, за іронією долі, виготовляли турки. Пам’ятник стоїть на заповідній землі, саме там, де відважні українці перейшли гору та зненацька застали турецьку армію.

З 1992 року Київ та Відень — міста-побратими, тож їх об’єднує не лише історичне минуле, але й майбутнє.

Пам’ятник Лесі Українці в Канаді

У Хай-парку Торонто гордо височіє над перехожими монумент Лесі Українки. Бронзова постать нашої співвітчизниці з’явилася тут 1975 року на замовлення Жіночої Ради Конгресу українців Канади. Пам’ятник встановлено на постаменті з чорного граніту та обнесено металевою огорожею, біля якої табличка зі стислою біографією поетеси.

Автор монументу — Михайло Черешньовський, американський скульптор українського походження. На майданчику біля пам’ятника Лесі Українки традиційно проводить масові заходи українська громада Торонто.


Пам’ятник Тарасу Шевченку в США

Тараса Шевченка знають і за океаном. Скульптуру українського поета висотою 7 м відкрив у Вашингтоні сам екс-президент США Дуайт Ейзенхауер. Помилуватися монументом та вшанувати пам’ять поета Ти зможеш на площі Дюпон-серкл. Бронзова постать Шевченка — творіння скульптора Лео Моли та архітектора Радослава Жука.



Виконайте завдання на с.84 друкованого зошита.


Математика

Урок в ZOOM на платформі Єдина Школа


Українська мова

Урок в ZOOM на платформі Єдина Школа


Фізична культура

Тема:"Організовуючі й загальнорозвивальні вправи.Вправи для розвитку швидкості.Рухлива гра"





Немає коментарів:

Дописати коментар

 10 травня П'ятниця Мистецтво Тема:" Мистецька подорож до Європи. «Український сувенір» (покидьковий матеріал)"