понеділок, 23 травня 2022 р.

 25 травня

Середа

Літературне читання

Тема:"Позакласне читання.

Наші проєкти. Україна."

Прочитайте казку Інги Квітки"Найпрекрасніша мова".

 

Інга Квітка

Найпрекрасніша мова

(казка)




 

Було це колись дуже давно. Жила на землі прекрасна країна. Звали цю країну — Україна. Була та країна настільки красивою, що коли її хтось бачив, відразу хотів навчитися її мовою розмовляти.

Все живе, від пташки до квітки в цій країні, почувши найчарівнішу, мелодійну мову говорили нею. Квіти пританцьовували. Від вітерця ледь заколишуться й повторюють слова, що немов найніжніша мелодія лунають. А сонечко… що тут й казати, ледь українську мову почує, вмить починає світити ще яскравіше.

Та от біда. По сусідству з цією найдивовижнішою з країн жив один дуже заздрісний князь. Був він єдиним на всьому білому світові, хто почувши українську мову, замість того, щоб полюбити її, — ненавидів. Не подобалося йому, що всі навколо хвалять українську мову, а його країни та мови не люблять. 

Позаздрив підлий князь і вирішив піти війною на сусідню країну, щоб раз і назавжди знищити її!

Зібрав підлий князь своє військо і пішов на сусідню країну війною. Наказав він своєму війську, аби вони знищили українську мову раз та назавжди, щоб навіть пташки в небі більше не сміли співати українською, квіточки не шелестіли, повторюючи ніжний шепіт найпрекраснішої мови, й навіть сонце не сміло яскравіше світити над тією землею.

Послухалося військо підлого князя й налетіло на сусідню країну, неначе справжня зграя воронів. Врожай топчуть, худобу крадуть, хати підпалюють, рідною мовою розмовляти забороняють. Думали князівські вояки, що з легкістю переможуть прекрасну країну. Але помилилися...

Вмить увесь народ сусідньої країни піднявся захищати рідну землю та найпрекраснішу мову. Кожна пташка, квітка й навіть сонце робили все, аби перемогти підлого ворога!

Разом вони прогнали ворогів зі своєї неньки, захопили в полон підлого князя, а найпрекрасніша мова на світі й по сьогоднішній день зачаровує всіх, хто її почує!

 

Інга Квітка. Найпрекрасніша мова. Казка для українських дітей.



Складіть есе за поданим початком.

"Щоб вільно та красиво розмовляти українською мовою,я буду..."


Математика

Урок в ZOOM на платформі Єдина Школа


Українська мова

Урок в ZOOM на платформі Єдина Школа


Фізична культура

Тема:"Організовуючі та загальнорозвивальні вправи.Вправи для навичок володіння малим м'ячем.Рухливі ігри та естафети."




Немає коментарів:

Дописати коментар

 10 травня П'ятниця Мистецтво Тема:" Мистецька подорож до Європи. «Український сувенір» (покидьковий матеріал)"